Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rammeaftale gør computerkøb lettere

SKI's kommende rammeaftale '02.04 Computere' gør det både nemmere at overskue udvalget og at vælge den korrekte leverandør i forhold til indkøbsbehovet
17. FEB 2012 11.41

Aftalen fastlægger tre overordnede typer af computere, så man som indkøber kan starte med tage stilling til, om man har brug for simple computere til typiske kontorfunktioner, medium-typen til lidt af hvert, eller komplekse maskiner, der er egnet til særligt krævende opgaver.

SKI stiller et onlineværktøj på SKI's hjemmeside til rådighed, så indkøbet kan foregå nemt. Her vælger man først typen af computer, derefter fx ønsket skærmstørrelse, og får så en liste over et afgrænset udvalg af forskellige computere, der passer på kravene. Til sidst vælges evt. ekstraudstyr, og så beregner værktøjet, hvilken leverandør på rammeaftalen indkøberen skal købe udstyret hos. På den måde sikres det, at leverandøren er den objektivt og sagligt bedst egnede i forhold til kundens konkrete køb.

Rammeaftalen giver mulighed for at købe både laptops, stationære computere, skærme, 'tynde klienter', tablets, og 'all in one', hvor computeren er indbygget i skærmen. Trods afgrænsningen i standardkonfigurationerne forventer SKI, at rammeaftalen i 90 pct. af tilfældene vil kunne imødekomme de behov og krav til computere, som den offentlige sektor normalt har.

Sammenhæng med andre computeraftaler
Rammeaftalen '02.04 Computere' udgør sammen med '02.02 Computere - standardarbejdspladser' SKI's to frivillige fællesoffentlige aftaler for indkøb af almindelige arbejdscomputere.

Forskellen på aftalerne er, at 02.02 er baseret på miniudbud og skal benyttes, hvis der skal købes 250 eller flere computere ad gangen, samt hvis behovet kan dækkes af rammeaftalens smalle standardsortiment. I alle andre tilfælde anvendes 02.04.

SKI forventer, at rammeaftalen '02.04 Computere' vil træde i kraft i starten af maj 2012.

Sideløbende er SKI på vej med to forpligtende rammeaftaler på computerområdet (50.41 og 50.42), som offentlige myndigheder har mulighed for at tilslutte sig, hvis de ønsker det.

Foto: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/6487010867/sizes/z/in/photostream/

lcl