DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Radikale skifter nu alliancepartnere i Skanderborg
Tage Nielsen (grinende) og Anne Heeager (i prikket tøj) blev de to radikale byrådsmedlemmer i Skanderborg ved KV17.
Foto: Søren Alwan, Ritzau Scanpix.

Radikale skifter nu alliancepartnere i Skanderborg

Tre R-spidser er på plads i Rudersdal, Ishøj og Lemvig.
10. MAJ 2021 16.00
TEMA: KV21

I Skanderborg skifter De Radikale nu alliance i forhold til KV17. Dengang var partiet i valgforbund med De Konservative, hvilket gav to pladser til R og en til K. Nu er R gået sammen med S og SF for at fasttømre alliancen bag borgmesterflertallet. De tre partier repræsenterer lige nu 15 ud af de 29 pladser.

S og SF var også sammen ved KV17 - og også med EL, ALT og Sammenholdet. Siden er EL og ALT, der hver fik et mandat ud af den alliance, gået sammen med en løsgænger.

I Rudersdal er formand for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller for tredje gang spids for De Radikale, der nu har ti kandidater på listen klar, oplyser sn.dk. Her har partiet to mandater ud af 23.

I Ishøj er R ikke i byrådet i dag, og ifølge sn.dk er Ali Güvercin nu ny spids. Han erstatter på den plads Helle Marianne Olesen. 

I Lemvig er der en enkelt radikal i det 21 pladser store byråd. Det er Gitte Winther Jeppesen, og ifølge Folkebladet er hun spids igen. Op til KV17 var det første gang i 16 år, partiet kom ind, og indtil videre er der fire kandidater på den radikale liste.