DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
Radikal spids melder sig ud - forstår Jens Rohde

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater, et comeback samt manøvrer i valgsamarbejder op til KV21  - i Middelfart, Nordfyn og Odder, hvor en eks-borgmester nu siger stop efter 35 år.
16. FEB 2021 12.30
TEMA: KV21

I Middelfart har den ellers udpegede radikale spidskandidat Andreas Laursen nu meldt fra igen. Han siger til Fyens Stiftstidende, at De Radikale er blevet for ”skingre”, når det handler om ligestilling, MeToo, krænkelser samt mærkesager som klima og udlændinge. Han traf beslutningen, da MF Jens Rohde i januar meldte sig ud med begrundelser i samme boldgade. 

Den lokale R-bestyrelse har straks udpeget en ny spids i Elisabeth Tejlmand. Partiet er ikke i byrådet i dag.

I nabokommunen Nordfyn er der anmeldt et nyt borgerligt valgforbund mellem borgmesterpartiet V, K og DF, oplyser de tre partier sammen. Partierne ønsker at fortsætte deres tætte samarbejde i denne periode. V med Morten Andersen i front har i dag absolut flertal med 13 ud af 25 pladser, K har en og DF to. 

Ved KV17 dannede V-K-LA-R valgforbund, mens DF stod udenfor valgsamarbejde. De Radikale har aktivt fravalgt det nye V-K-DF-forbund, og lokalformand Mette Hjort ønsker ifølge Fyens Stiftstidende, ikke "at stå sammen med et parti, der på den landspolitiske scene ligger alt for langt væk fra os, ikke mindst omkring flygtninge- og indvandrerdebatten". 

De Radikale fik ved KV17 ikke selv plads i byrådet, men hjalp altså V til det absolutte flertal, og det ønsker partiet ikke igen. LA kom heller ikke i byrådet ved KV17. 

Venstre kan i øvrigt notere sig, at tidligere K-byrådsmedlem og formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde nu stiller op igen - for V. Rohde har været partiløs, siden han for et års tid siden meldte sig ud af De Konservative og er altså klar til comeback.

I Guldborgsund har Nye Borgerlige fået udpeget en ny spids i Paw Hallandson, fremgår det af Folketidende. Han erstatter på den plads Bo Peter Larsen.

Så skal det også nævnes, at S i Odder nu har hele sin kandidatliste på 12 klar, oplyser Horsens Folkeblad. Udover Lone Jakobi som spids er der endnu ikke stemt om rækkefølgen blandt de 12. Listen har denne gang ikke eks-borgmester og nuværende byrådsmedlem Elvin Hansen med - han siger stop efter hele 35 år i byrådet. Han var borgmester fra 1998-2005 og igen fra 2010-2013.

Tirsdag formiddag kunne Jyllands-Posten oplyse, at Pernille Roth – formand for Venstre i Nordjylland - melder sig ud af Venstre. Hun er "dybt bekymret for bredden i Venstre, som det seneste år er blevet smallere og smallere, imens man glemmer kernen og medlemmerne. Og jeg er rystet over Jakob Ellemann-Jensen og hans holdninger under minksagen". Roth dropper dermed også sit kandidatur til KV21 i Mariagerfjord.