DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Radikal rådmand slog spids-udfordrer
Foto: Christian Lykking, Ritzau Scanpix

Radikal rådmand slog spids-udfordrer

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21. Denne gang i R, EL og DF i Aarhus, Solrød, Svendborg og Kolding.
2. NOV 2020 12.40
TEMA: KV21

I landets næststørste kommune, Aarhus, lykkedes det den radikale spids at modstå den interne udfordring som spidskandidat til KV21: Rabih Azad-Ahmad blev genvalgt, mens hans udfordrer som spids, Eva Borchorst Mejnertz, bliver nummer to på listen, oplyser TV2 Østjylland.

Opstilingen foregik kombineret fysisk og digitalt. Rabih Azad-Ahmad har været R-spids ved de seneste to kommunalvalg. Ved KV17 fik han 2.628 stemmer. De to udgør R-gruppen på to ud af 31 i byrådet.

I Solrød var der også genvalg til den radikale spids - uden modkandidat- oplyser netmediet viborher.dk. Det er den enlige radikale i byrådet, Bo Nygaard Larsen, der i øvrigt i 2016 skiftede fra V til R i protest mod Venstres udlændingepolitik.

R fik ved KV17 blot 471 stemmer, mens gennemsnitsprisen for et mandat var 667, så valgforbundet med S, SF og ALT gjorde udslaget.

Svendborg har der netop været opstilling i Enhedslisten, og partiets veteran og med mellemrum suppleant i Folketinget Jesper Kiel er igen spids, oplyser partiforeningen. Kiel er ansat som kommunal koordinator i EL.

Her har EL tre mandater, hvilket er i den høje ende for det parti. Også i Frederiksberg og Gladsaxe har EL tremandsgrupper - og 11 i København, som er lidt uden for nummer med 55 i Borgerrepræsentationen.

I Kolding er der genvalg til viceborgmester Søren Rasmusen som spids for DF, oplyser partiforeningen. Han blev valgt uden modkandidat og har også ved de tre foregående valg stået i spidsen for sit parti. Modsat så mange andre DF-grupper i denne periode er det her lykkedes partiet at holde sammen på gruppen, der fortsat er på tre - ud af 25 i byrådet.