Racismedømt lokalpolitiker tager chancen og stiller op til KV21

KORT NYT6. OKT 2021 8.18

TEMA: KV21

VEJLE: Den 54-årige stifter af det nationalistiske parti "Danmark Først", Karsten Holt Larsen, blev sidste år idømt 30 dages ubetinget fængsel for racisme og trusler, men stiller alligevel op til KV21 og regionsrådsvalg, skriver Vejle Amts Folkeblad

Får han stemmer nok til at sikre sig en plads i Vejle Byråd eller regionsrådet for Region Syddanmark, træder reglerne om valgbarhed i kraft. Så selvom han har ret til at stille op, vil reglerne om valgbarhed træde i kraft, hvis han bliver valgt, og han vil dermed først kunne indtage sin plads i byrådet eller regionsrådet 13. august 2023 - tre år efter dommen, skriver avisen.

Karsten Holt Larsen, der også stillede op ved de seneste to kommunal- og regionsrådsvalg uden dog at blive valgt ind, blev dømt for en række ytringer på sin Facebook-profil i 2017, hvor han kaldte indvandrere for dyr og udtrykte en holdning om, at flygtninge bør screenes for rabies, fordi de i hans optik ofte har seksuelt samkvem med dyr, ligesom han truede et folketingsmedlem, som er valgt i Vejle. 

sfe