Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Rådmænd skal uddannes i topledelse i USA

Odense-politikere på intensivt undervisningsforløb for toppolitikere på Harvard University i Boston
30. MAJ 2012 6.41

ODENSE: Rådmand Stina Willumsen (SF) fra Børn- og Ungeforvaltningen og rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal på Harvard University's John F. Kennedy Scholl of Government gennemgå et intenst undervisningsforløb. Det oplyser kommunen. De to er blevet udvalgt blandt mange andre fra hele verden.

-  Jeg er budgetansvarlig for 3,4 mia. kr. og leder for 1400 ansatte. Jeg er dertil politisk ansvarlig for at medvirke til velfærden trods knappe ressourcer. Det er en stor udfordring. Derfor ønsker jeg nu at sætte mine praktiske erfaringer i spil sammen med andre ledere fra den øvrige verden og få puttet målrettet relevant ny viden på mit politiske lederskab, siger rådmand Peter Rahbæk Juel (S).

- Vi politikere er blandt de fremmeste i koret, når det gælder lovsangene om, hvor vigtig uddannelse er for fremtidens velfærdssamfund. Så skal vi naturligvis også tage vores egen medicin. Det er en kæmpe ledelsesmæssig udfordring, som vi gerne vil ruste os bedst muligt til, lyder det Stina Willumsen (SF).

Uddannelsesforløbet til de to rådmænd inklusiv fly, overnatning og forplejning koster ca. 160.000 kr.

bi