DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

R: Forvent genåbning som eksperterne har anbefalet

Flere beregninger bestilt, men her og nu vil der kun blive lempet indenfor ekspertanbefalingerne, siger Sofie Carsten Nielsen.

Når regeringen senere onsdag forventes at fremlægge en plan for genåbningen fra 1. marts og frem, skal befolkningen ikke regne med, at de nuværende coronarestriktioner lempes mere, end en ekspertgruppe har anbefalet. Det siger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, som onsdag morgen sammen med regeringen og de øvrige partier i rød blok fortsætter drøftelserne om en genåbning.

- Vi har udfordret adskillige af præmisserne, og vi får nogle flere beregninger nu. Vi skal have sikkerhed for, at hvis det overhovedet bliver muligt, så skal flere ting åbne hurtigere. Det bliver der regnet på, men det ville være uansvarligt at køre et så stort ekspertarbejde, som vi selv har bedt om, under bussen, siger Sofie Carsten Nielsen.

Det bliver inden for eksperternes anbefalinger, der vil komme lempelser, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Men der kommer forhåbentlig mere sigtbarhed på, hvad der kommer til at ske fremadrettet. Og langt mere inddragelse både af Folketinget og af aktørerne, som det handler om. Vi skal ikke vente til fem dage før. Det er dårligt tilrettelagt af regeringen. Vi vil insistere på en lang strategi og plan, siger hun.

Partierne i blå blok er siden tirsdag aften ikke længere en del af drøftelserne om en genåbning.

Ritzau