Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Provinsen løber med fremgangen i ansøgertal til universiteter

Syv pct. flere unge har i år søgt ind på landets universiteter - og det er ikke de største byer, der som tidligere mærker den fremgang
15. JUL 2011 8.59

AALBORG / ODENSE: I alt har 34.741 personer i år søgt ind på en universitetsuddannelse. Det er syv procent flere end i 2010, som er det hidtidige rekordår.

Dermed er søgningen til universiteterne steget med knap en tredjedel siden 2006.

- Unge søger mere fornuftigt i år, end de har gjort tidligere. Flere søger i år ind på de naturvidenskabelige uddannelser, og flere søger ind på uddannelser væk fra landets to største byer, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) i en pressemeddelelse.

Den endelige opgørelse over søgningen til landets otte universiteter i 2011 viser, at Aalborg Universitet og Syddansk Universitet sammen med IT-Universitetet oplever den største vækst i antallet af ansøgninger. Stigningen er på henholdsvis 28 procent, 18 procent og 35 procent. Landets to største universiteter oplever derimod ikke samme markante fremgang - Københavns Universitet har en lille stigning på 2 procent. Og Aarhus Universitet har uændret søgning, 0 procent.

- Regeringen har en målsætning om, at 50 procent af en ungdomsårgang i 2015 skal have en videregående uddannelse. Jeg håber, at den brede søgning vil resultere i et rekordhøjt optag - det ved vi den 30. juli, siger ministeren.

De 34.741 ansøgere vil få svar på, om de er blevet optaget lørdag den 30. juli 2011.

mou