Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Projekt 'hold på vandet' i København

I nyt forsøg får 500 ældre, der bruger ble, besøg af inkontinenssygeplejerske for at undersøge, om de kan genoptræne bækkenbunden
KORT NYT19. OKT 2011 15.18

KØBENHAVN: 'Fri for bleer' er et nyt projekt i Københavns Kommune, hvor 500 ældre hjemmeboende borgere skal trænes til at holde på vandet, så de undgår at bruge ble. På sigt regner kommunen med både en økonomisk besparelse og en investering i de ældres livskvalitet. Det fortæller FOA på sin hjemmeside.

I stedet for blot at blive forsynet med voksenbleer, skal den ældre først visiteres af en inkontinenssygeplejerske, der undersøger, om den ældre er i stand til at genoptræne sin bækkenbund. Det er ikke demente eller meget fysisk dårlige projektet henvender sig til, men de ældre, der er mindre svækkede. 

Genoptræningen kan give de ældre fem ekstra blefrie år, viser udenlandske undersøgelser. Den forventede omkostning er på 1,3 millioner til visitering, genoptræning og evaluering af projektet, men håbet er, at pengene bliver hentet ind igen. Sidste år brugte Københavns Kommune ti millioner kroner på bleer.

mou