Prognose: Silkeborg og Skanderborg vokser mest de kommende år

Se, hvor meget din kommune ventes at vokse eller skrumpe de næste 10 og 23 år.

Den største befolkningsfremgang de kommende år vil foregå i Østjylland, hvis en ny prognose fra Danmarks Statistik kommer til at holde stik.

Ifølge prognosen vil befolkningen vokse med 3,5 pct. de næste ti år og med 6,4 pct. frem mod 2045 - fra 5,87 millioner mennesker i år over 6,08 millioner i 2032 til 6,25 millioner i 2045.

Størst bliver væksten i Silkeborg, som ifølge DK Nyts beregninger ventes at vokse med 13,5 pct. de næste ti år og 26,9 pct. inden 2045.

Derpå følger Skanderborg og Horsens, også med tocifrede vækstrater.

Ser man på de næste ti år, kommer Rødovre, Solrød, København, Vejle og Aarhus på de følgende pladser. Tager man det lange lys på, forventes den største vækst inden 2045 - udover Silkeborg, Skanderborg og Horsens - i Solrød, Rødovre, Odder, Syddjurs og Middelfart.

Omvendt ventes den største befolkningstilbagegang i Lolland, Skive, Lemvig, Læsø og Struer.

 

 

 

Prognosen laves hvert år i samarbejde mellem Dream og Danmarks Statistik. Den er baseret på tidligere års fødsler, dødsfald, ind- og udvandringer samt til- og fraflytninger mellem kommuner.

Hændelser i ind- og udland som krigen i Ukraine og corona kan ændre resultatet, og derfor understreger Danmarks Statistik, at man ikke skal opfatte prognosen som en klar forudsigelse af, hvordan befolkningen udvikler sig, men som redskab, der viser udviklingen, hivs forudsætningerne ikke ændrer sig.

Overordnet er forventningen, at en større andel af befolkningen vil være ældre, fordi levealderen stiger. Hvis prognosen går i opfyldelse, vil ti procent i 2060 være over 80 år.