Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Private donerer hjerteoperationsstue

Medicinalfirmaet St. Jude Medical og elektronikfirmaet Siemens donerer for 8,5 mio. kr. nyt hjerteoperationsudstyr til Gentofte Hospital
18. AUG 2011 14.28

HOVEDSTADEN: Gentofte Hospital indvier i dag en splinterny operationsstue til behandling af uregelmæssig hjerterytme. Udstyret på stuen er det eneste af sin art nord for Hamborg. Det skal bruges til den type behandling, der kaldes overbrændingsbehandling, som er særdeles effektiv mod uregelmæssig hjerterytme.

- Det er et stort fremskridt for medarbejdernes arbejdsmiljø, idet de slipper for at gå rundt med de tunge blyforklæder i flere timer. Samtidig er det også bedre for patienterne, da de dermed udsættes for færre røntgenstråler end hidtil, siger ledende overlæge Jan Kyst Madsen.

Samarbejde mellem offentligt og privat
At det er et privat firma, som står bag donationen af udstyret, ser hospitalsdirektør på Gentofte Hospital Eva Zeuthen Bentsen som et godt eksempel på, at det offentlige sundhedsvæsen og medicinalindustrien begge kan profitere af den type samarbejde.

- Som et af Region Hovedstadens to hjertecentre er det vigtigt, at vi ligger helt i front med at tilbyde de nyeste behandlinger, og det hjælper St. Jude Medical og Siemens os med. Til gengæld giver vi dem mulighed for at bruge Gentofte Hospital som showroom for deres udstyr i forhold til andre hospitaler i Skandinavien, siger hospitalsdirektør Eva Zeuthen Bentsen.

jos

Foto: Tobias Kiel Lauesen