Privat firma skal vaccinere med skrottede vacciner
Det er vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, som virksomheden Practio skal vaccinere borgere med i en tilvalgsordning. Borgere skal selv tage kontakt, hvis de ønsker en af vaccinerne, og en læge skal sige god for det.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Privat firma skal vaccinere med skrottede vacciner

Firmaet Practio forventer at give de første stik med skrottede coronavacciner i den kommende uge.
21. MAJ 2021 11.56

Region Midtjylland har på vegne af alle regioner skrevet kontrakt med Practio, som bliver leverandør for ordning med skrottede coronavacciner.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse fredag.

Ordningen er en tilvalgsordning, så borgere selv kan vælge - uden for det almindelige vaccinationsprogram - at bede om at få et stik med en af vaccinerne. Først skal en læge dog se en og vurdere, om man må få en af vaccinerne.

Lørdag kan de første borgere få en tid til lægekonsultation hos Practio, og forventningen er, at de første stik med vaccinerne kan gives i den kommende uge.

Planen er, at der snarest skal oprettes vaccinationssteder for tilvalgsordningen andre steder i landet.

20.000 skrevet op

Den underskrevne aftale er en milepæl, mener sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

- Vi er i dag nået endnu en milepæl i forhold til at få etableret den tilvalgsordning, som der var bred politisk opbakning til. Jeg er godt tilfreds med, at vi nu er på plads med det formelle, så de første stik under ordningen kan gives i næste uge, siger han i pressemeddelelsen.

Practio oplyser fredag, at 20.000 har skrevet sig op til at få en af vaccinerne. Det er dog ikke en forpligtende liste.

Til sammenligning blev der onsdag vaccineret over 50.000 mennesker med vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Det er vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, der tages i brug. De er taget ud af det danske vaccinationsprogram mod covid-19, fordi de i sjældne tilfælde kan føre til alvorlige bivirkninger med blodpropper og få blodplader.

Ritzau