Politisk mudderkast rammer vælgernes tillid
Efter valget i 2017 var stemningen mellem politikerne tilspidset, og der blev indgået en aftale om at dele borgmesterposten mellem socialdemokraten John Dyrby Paulsen (tv) og Villum Christensen fra Liberal Alliance. Aftalen holdt ikke, og John Dyrby Paulsen blev siddende i borgmesterstolen.
Foto: Jens Dreisling, Ritzau Scanpix

KV21:
Politisk mudderkast rammer vælgernes tillid

Fire ud af ti vælgere har ringe tillid til kommunalpolitikerne. Det fortæller professor Ulrik Kjær i en ny podcast fra Kommunen.dk. Hans undersøgelse viser også, at vælgerne bedømmer valgkampen i Slagelse i 2017 som den med mest mudderkast.
27. MAR 2021 9.00
TEMA: KV21

Podcast: En helt ny analyse viser, at det er så som så med tilliden til kommunalpolitikerne. Kun lidt over halvdelen af vælgerne har stor tillid, mens fire ud af ti vælgere enten har meget lille eller ret lille tillid.

Bag analysen af vælgernes tillid står blandt andre professor Ulrik Kjær, Syddansk Universitet, som fortæller om tillid til politikere i den nye udgave af podcasten Vi nørder valg.

Slagelse

Der sker for alvor et skred i tilliden til politikerne, når de taler grimt til hinanden og kaster med mudder i valgkampen:

- Et af de mest tydelige eksempler i vores undersøgelse er Slagelse, som er den kommune i vores undersøgelse, som vælgerne bedømte til at have mest mudderkast i valgkampen i 2017, forklarer Ulrik Kjær.

Størrelsen

Analysen af tillid viser også, at kommunens størrelse ikke betyder noget for tilliden. Det svækker med andre ord ikke vælgernes tillid til de lokale politikere, hvis de bor i en stor kommune, og det styrker heller ikke tilliden, hvis de bor i en lille kommune, hvor de kan møde deres folkevalgte hos købmanden.

Få mere at vide om, hvad der betyder noget for vælgernes tillid til kommunalpolitikerne ved at lytte til podcasten fra Kommunen.dk her.