Podejob fører til mangel på ferieafløsere i ældreplejen

Jammerbugt tager nye tiltag i brug for at rekruttere sommerferieafløsere.

JAMMERBUGT: I Jammerbugt Kommune er der blevet taget nye metoder i brug til rekruttering af sommerferieafløsere til kommunens ældrepleje. Der er nemlig mangel på de unge, der tidligere har søgt et job som afløser. Det tilskrives, at de i stedet arbejder som podere eller hjælper til med vaccinationer, hvor de kan få en højere løn. Det skriver Nordjyske.

Opslag på gymnasier og uddannelser har tidligere kunne lokke de unge til, men det er ikke længere nok. De sociale medier er taget i brug, og afdelingen har opfordret sine medarbejdere til at spørge familie og venner, om et sommerjob ikke kunne være noget for dem.

Også kommunens virksomhedskonsulenter er kommet på arbejde og skriver rundt til ledige, men uden held på grund af kommunens lave ledighed.

Manglen på sommerferieafløsere i ældreplejen er ikke begrænset til Jammerbugt, men ses flere steder i landet.

Fagbladet FOA skriver, at samme problem er at se i bl.a. Randers, Viborg, Vejle, Haderslev og Aalborg. FOA ser også de mange podejob som en årsag til problemet. Alle steder er der blevet iværksat ekstra rekrutteringstiltag, og i Aalborg har man en målrettet indsats rettet mod kommunens eget hold af podere.

I København og Aarhus er der dog ikke bekymring at spore. Her ses der ikke en større mangel på ferieafløsere, end der plejer at være på nuværende tidspunkt.

mh