Plejeleverandør kræver millioner fra Haderslev Kommune

Sundplejen mener, at Haderslev Kommune i en periode har underbetalt firmaet, og har derfor stævnet kommunen for 8,4 mio. kr. Sagen kommer kort efter, at Haderslev politianmeldte firmaet for overfakturering.

HADERSLEV: Striden mellem Haderslev Kommune og dens nu tidligere leverandør af privat hjemmepleje, Sundplejen, får et nyt kapitel. Således har Sundplejen sammen med arbejdsgiverforeningen KA Pleje stævnet Haderslev Kommune for 8,4 mio. kr.

Årsagen er, at kommunen ifølge KA Pleje og Sundplejen underbetalte firmaet i perioden fra august 2017 til august 2020, da priserne blev forhøjet.

- Det er kommunens pligt at sikre lige konkurrencevilkår mellem den private og den kommunale hjemmepleje, og der skal være fuld gennemsigtighed i de beregninger og data, som kommunen baserer sit afregningsgrundlag på. Jeg vurderer, at Haderslev Kommunes afregningspris både er opgjort forkert og på et uklart grundlag og dermed er ulovlig. Jeg vurderer også, at Sundplejen i flere år er blevet underbetalt af Haderslev Kommune, lyder det fra Michael Lund Nørgaard, der er advokat for Sundplejen, i en pressemeddelelse.

Ifølge Haderslev Kommune er der dog intet at komme efter, da alt er afregnet korrekt.

- Vi har gennemgået det materiale, der foreligger, meget grundigt, og det er ikke vores opfattelse, at der er sket noget ulovligt. Det er ikke vores vurdering, at de er berettiget til et beløb, men det må være rettens afgørelse, siger Rolf Dalsgaard Johansen, der er direktør for Voksen og Sundhed til TV Syd

Droppede firma for overfakturering 

Det er kun kort tid siden den seneste konfrontation mellem Sundplejen og Haderslev Kommune. Således politianmeldte kommunen 15. september Sundplejen og ophævede parternes kontrakt med øjeblikkelig virkning.

Årsagen var, at Sundplejen ifølge kommunen i et "betydeligt og systematisk" omfang havde faktureret for ydelser, selskabet ikke havde udført for borgerne, ligesom der var blevet faktureret for besøg, som aldrig havde fundet sted.

Sundplejen har dog klart afvist kommunens beskyldninger.  

- Vi er stærkt rystet over kommunens reaktion, og det er vores holdning, at kommunen intet grundlag har for sin ophævelse af kontrakten. Kommunens politianmeldelse vil vi betegne som usaglig og chikanøs, skriver Sundplejens direktør, Tina Demiraj om Haderslev Kommunes anmeldelse af firmaet på Sundplejens facebookside.

Over for JydskeVestkysten giver Rolf Dalsgaard Johansen dog udtryk for, at der ingen sammenhæng er mellem de to sager. Sundplejen har således ved dialogmøder flere gange påtalt, at de mente, at priserne var sat for lavt.    

Sundplejen har også afdelinger i både Fredericia, Vejle og Aarhus.