DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Plejehjem i en række kommuner åbner for besøg
Det er fredag kommuner i Region Midtjylland, Nordjylland og Syddanmark, der har fjernet påbuddet om besøgsrestriktioner.
Foto: Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix

Plejehjem i en række kommuner åbner for besøg

Flere af landets kommuner har fredag ophævet restriktioner på besøg på plejecentrene, fordi beboere er færdigvaccineret og smittespredningen lav.

Plejehjemsbeboere i flere kommuner er færdigvaccineret mod coronavirusset. Derfor har en række kommuner med grønt lys fra Styrelsen for Patientsikkerhed fredag ophævet besøgsrestriktionerne på plejehjemmene, viser en oversigt fra styrelsen. Påbuddet om besøgsrestriktioner vil derfor blive ophævet indenfor de næste uger.

- Vi ved, at det betyder rigtig meget for mange ældres trivsel og livskvalitet, at de kan få de besøg, de ønsker. Regler for besøg på plejehjem bliver altid en opvejning af hensynet til ældres trivsel mod risikoen for smitte med coronavirus, siger Karen Storgaard Larsen, der er social- og sundhedsdirektør i Aabenraa, en af de kommuner, som fredag har fået lov til at åbne for besøg:

- Jeg er på de ældre og deres pårørendes vegne glad for, at Styrelsen for Patientsikkerhed har besluttet, at restriktionerne nu kan løftes, siger hun.

Det gælder foreløbig syv kommuner i Midtjylland (Favrskov, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Skive, Struer og Viborg), to kommuner i Nordjylland (Læsø og Rebild) samt fire kommuner i Syddanmark (Nordfyns, Ærø, Fredericia og Aabenraa). Ifølge styrelsen er der i kommunerne opnået høj vaccinationsstatus og maksimal sikkerhed blandt plejecentrenes beboere.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser samtidig, at restriktionerne bliver fjernt, fordi incidensen - som er antallet af tilfælde per 100.000 indbyggere - er lav i kommunen. På samme tid er der heller ikke aktuelle udbrud på plejecentrene.

I sidste uge blev blev besøgsrestriktionerne ophævet i kommunerne Herning og Tønder. Torsdag blev restriktionerne fjernet i Bornholm kommune. 

Ritzau / eo