Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pinligt og uværdigt abekasteri om akutfunktion

KRONIK Regeringen forsøger at komme udenom et egentligt afslag uden dog at give tilsagn - men derimod pegefingre, som i sidste ende vil betyde et afslag til syddanskerne
3. JAN 2012 8.38

Af Mette Valentin

Med det seneste brev fra sundhedsministeren om akutfunktion i Svendborg, står det nu klart, at farcen må stoppe her! Der er åbenlyst ikke vilje - heller ikke hos vores nye regering - til at sikre akutfunktionen i Svendborg!

Jeg har ærligt talt noget svært ved at forstå hvorfor regeringen ikke bare melder ærligt ud omkring akutfunktionen i Svendborg.  Man lovede jo - før og under valgkampen - ja man afgav ligefrem et løfte om at ville sikre akutfunktion i Svendborg - trods afslag herpå fra den tidligere regering og dens såkaldte ekspertudvalg! Et håb blev tændt for mange - vi var mange som troede på det og kæmpede for det - men efter valget ser vi så et pinligt og uværdigt abekasteri gå i gang, hvor den nye regering slår sig voldsomt i tøjret og forsøger at komme udenom et egentligt afslag uden dog at give tilsagn - men derimod nogle løftede krav og pegefingre som det er helt åbenlyst retter sig direkte mod at der i sidste ende kan forventes et afslag!

Man vil og kan ikke acceptere tvunget visitation til Svendborg for ca. 100.000 fynboer - og man betinger samtigt et evt. tilsagn med, at NytOUH justeres i sin tilsagnsramme og skal ændres! Efter endnu en omgang tålmodig pædagogisk kommunikation fra vores side inddrager regeringen så i sit seneste brev til os om sagen den gamle regerings såkaldte ekspertpanel som overdommer og fortæller os utvetydigt, at bevæggrundene for tidligere afslag stadigvæk vil gælde!

Nu stopper legen
Men at tage beslutningen og erkende at man alligevel ikke kan holde valgløftet om akutfunktion i Svendborg det VIL eller TØR regeringen altså ikke!!! Så vil de altså hellere stille i udsigt at forsinke Region Syddanmarks planer i flere år, før et afslag så kommer, i sidste ende og efterlader regionen - og regionens borgere - som taber i sagen og sat bag af dansen i forhold til de andre regioner.

Det tjener intet formål for os i Region Syddanmark. Vi må erkende, at et flertal af politikerne på Christiansborg - på tværs af partier - ikke ønsker, at der forbliver en akutfunktion i Svendborg. Det er realiteterne - og det som vi må navigere efter og fortsat knokle videre for at sikre en tryg sundhedsdækning for alle regionens borgere - også dem der bor på det sydlige fyn!

Regionsrådet gruppeformænd (inkl. undertegnede) har lige før jul udsendt en pressemeddelse om at vi stopper legen her - Det er uværdigt og vi må naturligvis handle ansvarligt - Vi er enige om, at vi nu fortsætter med planerne som de ligger nu, hvor sygehuset i Svendborg bliver specialesygehus efter 2018 (20) og NytOUH bliver Fyns eneste akutsygehus.

Den trygge sundhedsdækning på det sydlige Fyn vil vi naturligvis sikre lige så godt og kvalificeret som i resten af regionen!

Det er vi allerede rigtigt godt i gang med!


Regionsrådsmedlem i Syddanmark, Mette Valentin (Socialistisk Balance)