DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Pind gik til Løkke med bekymring om adskillelse af asylpar
Forhenværende justitsminister Søren Pind (V) vidnede fredag for Instrukskommissionen.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Pind gik til Løkke med bekymring om adskillelse af asylpar

'Ikke en hverdagsting, at en minister henvender sig til statsministeren, fordi han er bekymret for, om loven bliver brudt,' sagde Søren Pind under afhøring i Instrukskommissionen.

Tidligere justitsminister Søren Pind (V) orienterede i sin tid daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om sin bekymring for adskillelse af asylpar, sagde Søren Pind fredag, da han blev afhørt af Instrukskommissionen.

- Jeg var bekymret for det, der foregik i Udlændinge- og Integrationsministeriet, sagde Søren Pind om sin henvendelse til Lars Løkke Rasmussen.

- Min erindring er, at det foregik på sms, og at det ikke udløste den store begejstring. Det er ikke en hverdagsting, at en minister henvender sig til statsministeren, fordi han er bekymret for, om loven bliver brudt. Jeg kan ikke huske, jeg har gjort det i andre sammenhænge, sagde Søren Pind.

'Ikke velset at blande sig'

Han husker ikke, hvornår han sendte sms'en til Løkke. Han har heller ikke længere sms'en, og han ved ikke, om orienteringen til Statsministeriet førte til mere.

– Næh, jeg ved ikke, om det førte til noget. Jeg synes, at jeg havde gjort mit.

Inger Støjberg, som i dag er næstformand i Venstre, undersøges lige nu af en kommission for omstændighederne omkring en instruks om, at ingen mindreårige asylansøgere fremadrettet måtte indkvarteres med en ægtefælle eller samlever. Den blev givet i februar 2016, da Inger Støjberg var udlændinge- og integrationsminister og Søren Pind justitsminister.

Ifølge Søren Pind er det ikke velset at blande sig i ministerkollegers administration. Det var altså ikke normal procedure.

Han fortæller desuden, at han har sagt til Inger Støjberg, at hun skulle 'passe på'. Han mener at huske, at det var på en sms. Han henviste i den forbindelse ikke direkte til sagen om adskillelse af asylpar, hvor den ene var mindreårig. Det var derimod i 'brede termer'.

Ritzau