Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Pilen peger på Würtzen som arvtager

I Ballerup er 2. viceborgmester en oplagt kandidat til at efterfølge landets nuværende længst siddende borgmester, Ove E. Dalsgaard
1. MAJ 2012 14.59

Af Thea Storm Pedersen, [email protected]

BALLERUP:
Når borgmester Ove E. Dalsgaard (S) om en måned forlader posten som borgmester i Ballerup sker det halvandet år før næste kommunalvalg. Han har været borgmester i 31 år, så det bliver en tung arv at løfte for hans efterfølger.

Socialdemokrat og 1. viceborgmester i Ballerup, Tom Nielsen vil ikke selv forfølge borgmesterposten, men han er ikke i tvivl om, hvem der får hans støtte, når borgmesterens efterfølger udpeges på et gruppemøde mandag d. 7. maj.

- Vores 2. viceborgmester, Jesper Würtzen, er i hvert fald en af kandidaterne. Men her på mandag d. 7. maj, der skal vi have et konstituerende møde om det. Så om der er andre kandidater i gruppen er jeg ikke 100 procent klar over. Men Jesper Würtzen er min personlige kandidat, som jeg vil anbefale, siger Tom Nielsen.

Han har været gruppeformand i mange år, og han spår, at det ikke ender med et kampvalg.

- Jeg tror, at det bliver forholdsvist udramatisk. Det både tror og håber jeg. Men vi skal selvfølgelig lige have det officielle, hvor gruppen sætter sig ned og snakker om det. Og det er det, der kommer til at ske her mandag aften.

Jesper Würtzen er glad for at høre, at han bliver udpeget som kandidat til posten og bekræfter, at han kandiderer til borgmestertitlen, men han vil ikke udelukke, at andre kunne stille op imod ham.

- Nu kommer det jo lidt bag på os alle sammen, så derfor har vi ikke kunnet nå at snakke sammen. Men der kunne let være andre dygtige og kvalificerede kandidater. Men det er ikke noget, jeg ved noget om. Jeg stiller op som borgmesterkandidat. Jeg har ikke hørt andre navne eller noget konkret, men jeg tænker, at der sagtens kunne være andre gode kandidater, siger Jesper Würtzen.

Hvem?
Der er mange, jeg kunne forestille mig, men jeg vil hellere sige det til dem, før jeg siger det til dig.

Ove E. Dalsgaard vil ikke udtale sig om, hvem han helst ser som sin efterfølger, men også han forventer, at det bliver et relativt udramatisk valg.

D. 25. maj godkender kommunalbestyrelsen formelt Dalsgaards fratræden.