Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pædagoger: Nej til kønsparagraffer

60 pct. siger nej til, at det skal skrives ind i dagtilbudsloven, at institutioner skal modvirke de traditionelle kønsroller
22. NOV 2011 6.15

I Sverige skal vuggestuer og børnehaver modvirke traditionelle kønsmønstre og kønsroller. Det er skrevet ind i de svenske læreplaner. Men den lovgivning bakker de danske pædagoger ikke op om.

For hele 60 pct. siger nej til, at det skal skrives ind i dagtilbudsloven, at institutioner skal modvirke de traditionelle kønsroller. Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt 347 pædagoger i BUPL´s medlemspanel.

BUPL er for
Birgitte Conradsen, næstformand for BUPL og ansvarlig for ligestillingsområdet, så gerne, at flere pædagoger tog kønsbrillerne på.

- Undersøgelsen viser, at der er noget at arbejde med. Pædagogerne skal blive mere bevidste om, hvilken rolle de spiller i forhold til at påvirke drenge og piger til ikke automatisk at vælge kønsstereotype veje.

Birgitte Conradsen tror, at pædagogernes modvilje mod at lovgive på området hænger sammen med en generel holdning i Danmark om, at kønsspørgsmål og ligestilling ikke hører hjemme i reglementer og lovtekster.

BUPL har en ligestillingspolitik på trapperne, som bliver endeligt vedtaget den 23.-24. november. Med ligestillingspolitikken forpligter BUPL sig på at arbejde for at modvirke kønsstereotype forestillinger om drenge og piger, mænd og kvinder i daginstitutioner, skoler og uddannelser.

Foto: http://www.flickr.com/photos/digital_ramapge/6118703544/sizes/l/in/photostream/

lcl