Optimistisk Nyborg siger nej til at finde 0,4 pct.
- Vi har meldt det ind, vi kunne, siger Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).
Foto: Michael Bager, Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Optimistisk Nyborg siger nej til at finde 0,4 pct.

Selvom Nyborg ikke er blandt duksene, afviser kommunen at skære mere. Borgmesteren tror på, at andre finder de nødvendige beløb.

NYBORG: Odsherred og Kerteminde har sagt nej, og nu melder Nyborg sig også i koret af kommuner, som ikke har tænkt sig at opfylde kravet om at finde ekstra 0,4 pct.'s besparelse på budgettet.

Et krav, som KL meldte ud til alle kommuner på et virtuelt borgmestermøde i fredags, for at det skal lykkes at overholde økonomiaftalen med regeringen.

Men hvor Odsherred og Kerteminde begrundede deres nej med, at de allerede har overholdt deres del af aftalen og derfor ikke bør pålægges yderligere besparelser, gælder det ikke Nyborg. Her ligger man ganske vist under anlægsrammen, men over servicerammen.

Økonomiaftalen for 2022

  • Den samlede serviceramme er på 275,4 mia. kr.
  • Den samlede anlægsramme er på 19,9 mia. kr.
  • I fredags lå kommunerne 1,15 mia. kr. over det samlede service- og anlægsloft. Det svarer til 0,4 pct., som alle kommuner derfor er blevet bedt om at spare. 
  • Budgetterne skal være vedtaget inden 15. oktober.

- Det er anlægsrammen, som er den store udfordring i forhold til at overholde økonomiaftalen, og der ligger vi under. Og ja, vi ligger over på servicerammen, men vi har ligget endnu mere over. Vi har meldt yderligere 40 mio. kr. ind på service og 19 mio. på anlæg undervejs, så vi mener ikke, vi skal levere mere. Vi har leveret det, vi kunne, siger borgmester Kenneth Muhs (V) til DK Nyt.

Selvom han dermed er med til at afvise den løsning, som KL's formandskab mente at have fundet, er han stadig optimistisk i forhold til at nå målet samlet set, så kommunerne slipper for straf.

- Jeg håber da, at vi finder en løsning, som vi plejer. Det er jo ikke en ny øvelse. Der er så vidt forskellige udfordringer rundt omkring, men jeg har en tro på, at vi når i mål. Der er lang tid til 15. oktober, siger Kenneth Muhs.