DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ole Bjørstorp forlader S og stifter lokalliste
Ole Bjørstorp tager viceborgmesteren og gruppeformanden med sig til en ny liste, Ishøjlisten.
Foto: Olafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

Ole Bjørstorp forlader S og stifter lokalliste

Han har været socialdemokratisk borgmester i Ishøj siden 2001, men blev vraget som spidskandidat. Tre går fra S til Ishøjlisten.
12. FEB 2021 10.53
TEMA: KV21

ISHØJ: Borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp har meldt sig ud af Socialdemokratiet. og stifter en ny lokalliste, Ishøjlisten. Det oplyser Ishøjlisten i en pressemeddelelse.

Bjørstorp blev sidste år vraget som Socialdemokratiets borgmesterkandidat til KV21, da Merete Amdisen vandt den interne afstemning i november stemmerne 206 stemmer mod Ole Bjørstorps 96.

Det er ikke kun Bjørstorp, der forlader Socialdemokratiet. Med sig tager han også 1. viceborgmester Sengül Deniz og gruppeformand Johnna Stark.

- Overvejelserne har stået på gennem to-tre måneder, og konflikten i partiet har efterhånden været der i halvandet år, og det er usundt for os alle, siger Sengül Deniz til DK Nyt.

- Konflikten giver sund dynamik i gruppen, så vi tre synes, det er sundt for både Socialdemokratiet og os, at vore veje nu skilles.

Deniz understreger i øvrigt, at det endnu ikke er afgjort, om Ole Bjørstorp stiller op som borgmesterkandidat for den nye liste,

S-gruppen var indtil nu på 11 og reduceres så altså til otte.

ka / Ritzau