Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Også Mariagerfjord overlod sagsbehandling til Falck

Falck Hjælpemidler behandlede knap 40 sager om støtte til handicapbiler i Mariagerfjord og lavede kun forberedende arbejde, mener kommunen, men Statsforvaltningen er ikke enig
4. APR 2011 14.03

Af Knud Abildtrup

MARIAGERFJORD:  Frederikssund har gjort det - og Egedal har været inde i samme problemer: De overlod til en privat aktør at forberede sager om handicapbiler helt frem til en indstilling om ja eller nej.

Og samme tema er nu oppe i Mariagerfjord, hvor Statsforvaltningen Midtjylland beder kommunen svare på, hvad den vil gøre ved sagen. Tilsynet mener nemlig, at kommunen også her er gået for langt.

I marts skrev kommunen, at aftalen med Falck gik på at behandle 40 sager, at de 38 var færdige - og de sidste to på vej. I 11 af de sager blev det til et afslag og to til et delvist afslag.

I fire tilfælde valgte kommunen ikke at følge Falcks indstilling, og det fremgår, at der hele vejen igennem var tale om et tæt samarbejde mellem forvaltningen og firmaet. Og kommunen lægger vægt på at beskrive, hvordan den i flere tilfælde faktisk er nået frem til et andet resultat end Falck.

Statsforvaltningen finder det 'dermed ikke åbenbart, at indstillingen fra Falck Hjælpemidler A/S om sagens afgørelse er uden indflydelse på den afgørelse, som den kommunale myndighed træffer.'

Ikke desto mindre beder Statsforvaltningen kommunen nu om at forholde sig til hvad den vil gøre ved de sager, der førte til afslag.