Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odsherred har nu første kvindelige brandmand

Odsherreds Barndvæsens administrative medarbejder tog mod udfordring og uddannede sig til brandmand - nu mangler hun blot rutinen

ODSHERRED: Viceberedskabschef Paw Pedersen har ved flere lejligheder opfordret Odsherred Brandvæsens to administrative medarbejdere til at blive brandmænd, halvt i spøg og halvt i alvor.

Sidste år stoppede to af station Nykøbings brandmænd, og stillingerne er ikke blevet genbesat, så da opfordringen kom endnu en gang i slutningen af 2011, sprang Birgitte Kryger til.

- De stod jo og manglede en brandmand, og jeg kan godt lide, at der skal ske noget, så jeg tog på to ugers kursus på brandskolen i Helsingør, siger Birgitte Kryger, som i begyndelsen af februar 2012 kunne kalde sig brandmand.

Hun har nu egen hjelm og uniform og navneskilt side om side med alle mændenes på knagerækken i garagen, og er en af de brandmænd, der er tættest på, når der er udrykning. Hidtil har hun kun været på en enkelt udrykning. Station Nykøbing havde i 2011 i alt 154 udrykninger.

Birgitte Kryger kan kun rykke med ud i dagtimerne, når hun er på arbejde.

- Min familie skal lige vænne sig til tanken om, at jeg nu er blevet brandmand, men jeg forventer ingen særbehandling, og det fik jeg heller ikke på kurset, hvor jeg også har snust til røgdykning med tungt apparatur. Rigtig røgdykker bliver jeg først, når jeg om et år i 2013 har taget funktionsuddannelsen på fire uger, siger Birgitte Kryger.

Hun blev ansat i brandvæsenet i forbindelse med kommunesammenlægningen 1. januar 2007, fordi hun fandt, at de mangeartede administrative opgaver med økonomi og personalestyring samt en del udgående opgaver var tiltalende.

Hun er 33 år og udannet elev fra den gamle Dragsholm Kommune, hvor hun startede i 1997 og var på lønkontoret, økonomiafdelingen og i visitationsafdelingen.

- Jeg kender jo til omgangstonen blandt brandmændene, og den chokerer mig ikke, så jeg glæder mig til at blive en del af fællesskabet og få noget erfaring og rutine.

mou