
ODENSE: Tirsdag vedtog Børn- og Ungeudvalget i Odense at indgå i et samarbejde med fire foreninger om at støtte udsatte børnefamilier. Sammen med Odense Universitetshospital skal samarbejdet forebygge problemer, mindske uligheden i sundhed og hjælpe sårbare gravide og familier godt på vej. Samarbejdet går under navnet FAMKO og støttes af Den A.P. Møllerske Støttefond.
Indsatsen skal tilpasses den enkelte familie, og de skal følges lige fra graviditeten til skolestart. Det kan udmønte sig i en frivillig famillieven eller et gruppetilbud, hvor forskellige mødes, eller modtage praktisk eller social hjælp. Det skal ske i samarbejde med sundhedsplejersken, og familiens netværk skal styrkes, så de kan få støtte, når der er behov.
- Jeg er så stolt af det, vi gør i FAMKO. Det er tidlig forebyggelse fremfor brandslukning, der starter allerede i graviditeten. Jeg er overbevist om, at den helt tidlige indsats har stor betydning for, at flere familier kommer godt fra start og at børnene får mulighed for at gribe de chancer, som livet byder dem. Jeg glæder mig over, at vi nu kan udvide samarbejdet med de frivillige foreninger med nye målgrupper og med nye aktiviteter, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).
Samarbejdets fire foreninger er Home-Start Odense, Mødrehjælpen Odense Lokalforening, Red Barnet Odense og Røde Kors Odense, der alle i forvejen lægger en social indsats. Mødrehjælpen vil bidrage med brobygning mellem kommune og civilsamfund, Home-Start lægger vægt på behov for familievenner og Red Barnet overvejer at tilbyde babysvømning, familieferier og småbørnsklubber. Røde Kors tilbyder allerede hjælp til sårbare og udsatte familier, men etablerer "En God Start På Livet", der skal tilbyde frivillige familievenner til førstegangsfødende.
mh
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.