ODENSE: En algoritme ved navn Omas har i et pilotprojekt fra Digitaliseringsstyrelsen skullet hjælpe 40 jobrådgivere i Odense, men droppes nu, oplyser Fyens Stiftstidende.
Systemet byggede på erfaringer fra København og gav jobrådgiverne anbefalinger i stil med dem, man kender fra f.eks. YouTube: "Hvis du kunne lide det her, er du måske interesseret i det her?" Koncernchef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Gorm Hjelm Andersen, forklarer, at anbefalingerne blev for skævvredet til at give mening. Hvis en ledig med en økonomi-uddannelse fra universitetet havde haft et ikke-relevant studiejob som lagermedarbejder, kunne algoritmen finde på at trække for meget på lagerarbejdet.
Datatilsynet har i mellemtiden stillet spørgsmål ved, om projektet har tilstrækkelig hjemmel i Beskæftigelseslovgivningen til at kunne fortsætte. Samme indvendinger er blevet rejst overfor andre tilsvarende projekter rundt om i Danmark. Derfor ville Omas være blevet lukket, også selv om resultaterne havde været gode.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.