Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odder skal ikke spare

BUDGET 2012 Odder Byråd har vedtaget budgettet for 2012
11. OKT 2011 11.21

ODDER: I modsætning til de fleste andre kommuner i Østjylland skal Odder Kommune ikke spare i 2012. Budgettet er et såkaldt nul-budget, idet indtægter og udgifter balancerer.

- Jeg er glad for, at vi har kunnet lave en budgetaftale, der hverken rummer besparelser eller skattestigninger. Det har været nogle rigtig gode forhandlinger, der har været præget af en flot atmosfære, siger borgmester Elvin J. Hansen (S).

Der bliver tale om beskedne forbedringer på serviceudgifterne på 1½ mio. kr. Af disse bruges 600.000 kr. til at forhøje timetallet i Folkeskolen, så eleverne på mellemtrinnet (4.-6.klasse) ikke længere skal nøjes med minimumstimetallet. Desuden giver politikerne 400.000 kr. til lokalpsykiatrien.

Kommunens anlægsbudget er på ca. 30 mio. kr. En stor del af pengene skal bruges til at renovere kommunens skoler, og der er afsat 6 mio. kr. til at renovere Polititorvet.

Skolerne får penge tilbage
- Den vigtigste ændring er at vi tilbagefører 600.000 kr. til folkeskolens mellemtrin (4.-6. klasse). Spareplanen medførte jo bl.a., at der på nogle skoler var et problem med børn, der fik fri fra skole inden klubberne åbnede, og vi har erkendt, at den besparelse har ramt for hårdt, bl.a. fordi staten samtidig reducerede minimumstimetallet på samme trin. Nu tilbagefører vi en time om ugen til mellemtrinnet, således at Odder Kommune på dette trin ligger over minimumstimetal, siger borgmesteren.

jos