
Nye Borgerlige har efter folketingsvalget konstitueret sig i den nye folketingsgruppe. Det efterlader formand Pernille Vermund som politisk ordfører, næstformand Peter Seier Christensen som gruppeformand og nyvalgte Mikkel Bjørn Sørensen som gruppenæstformand.
Det oplyser partiet til Ritzau.
Posten som gruppenæstformand overtager Mikkel Bjørn Sørensen fra Mette Thiesen, der mandag meldte sig ud af Nye Borgerlige under stor dramatik. Det skete, kort før formand Pernille Vermund ville have anbefalet en eksklusion af Thiesen og hovedbestyrelsen ville have fulgt trop.
Sagen handler om, at Thiesen og hendes kæreste ifølge Nye Borgerlige har intimideret og truet en medarbejder i partiet i længere tid. Det kulminerede, da Thiesens kæreste overfaldt medarbejderen på valgnatten. Den del har Thiesen undskyldt og påtaget sig ansvaret for i et Facebook-opslag. I opslaget slår Thiesen fast, at hun fortsætter som løsgænger i Folketinget.
Fra seks til fem
Dermed blev Nye Borgerliges folketingsgruppe minimeret fra seks til fem medlemmer blot seks dage efter valget.
Ved folketingsvalget 1. november fik partiet 3,7 procent af stemmerne og seks mandater. Ved valget i 2019 var resultatet 2,4 procent af stemmerne og fire mandater.
Ud over posten som gruppenæstformand er Mikkel Bjørn Sørensen, der er tidligere formand for Nye Borgerliges Ungdom, også blevet blandt andet kultur-, børne- og undervisningsordfører.
Partiets anden nyvalgte Kim Edberg Andersen har blandt andet fået posterne som sundheds-, beskæftigelses- og erhvervsordfører. Genvalgte Lars Boje Mathiesen fortsætter som blandt andet finans- og skatteordfører.
Peter Seier Christensen er ordfører for områder som forsvar, energi og klima.
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.