Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyuddannede lærere og sygeplejersker uden job

Ledigheden for de to grupper er eksploderet, viser tal fra Danmarks Statistik
KORT NYT19. OKT 2011 15.23

I 2008 fik nyuddannede sygeplejersker hurtigt arbejde. Blandt sygeplejersker uddannet i januar 2008 var kun fire pct. ledige tre måneder efter studieafslutningen, og et halvt år efter var kun én pct. uden arbejde. I 2011 var situationen helt anderledes. For sygeplejersker, som dimitterede i januar 2011, var 56 pct. stadig ledige tre måneder efter, og 18 pct. var fortsat uden arbejde i juni 2011, hvor nye årgange af nyuddannede sygeplejersker strømmede ud på jobmarkedet. Det fortæller FTF på baggrund af tal fra Danmarks Statisktik. 

Også for folkeskolelærere er ledigheden blandt helt nyuddannede eksploderet. I 2008 var kun knap syv pct. ledige tre måneder efter endt uddannelse. I 2011 er ledigheden tre måneder efter studieafslutning helt oppe på 73 pct. Samme dystre billede tegner sig for nyuddannede pædagoger.

- Opbremsningen i den offentlige sektor rammer de unge nyuddannede hårdt nu. Men om få år vil der blive mangel på arbejdskraft for lige præcis de her grupper, fordi store årgange på det offentlige arbejdsmarked går på pension. Og så står vi med arbejdskraft, der ikke har fået holdt deres kompetencer ved lige, og det er helt uholdbart, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

mou