Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt værktøj hjælper til funktionsudbud

Udbudsrådet offentliggør i dag et nyt værktøj til funktionsudbud på hjælpemiddelområdet
8. DEC 2011 13.22

Udbudsrådet offentliggør i dag et nyt værktøj til funktionsudbud, som skal hjælpe kommunale indkøbere med at lave funktionsudbud på hjælpemiddel-området.

Når kommunerne bruger funktionsudbud i stedet for traditionelle udbudsformer, får de private leverandører bedre muligheder for at nytænke opgaveløsningen. Det kan resultere i kvalitetsforbedringer og effektiviseringer til glæde for borgerne og de pressede kommunale budgetter.

- Kommunernes budgetter er trængte. Derfor er der behov for at tænke nyt i det offentlige. Når man anvender funktionsudbud, kvitterer virksomhederne ved at udvikle opgaveløsningen, bringe ny teknologi i anvendelse og løfte servicen over for borgeren. Derfor hjælper vi nu kommunerne, siger Jørgen Lindegaard, formand for Udbudsrådet.

Efterspørger hjælp
I dag er det kun få kommuner, der bruger funktionsudbud på hjælpemiddelområdet. Samtidig efterspørger kommunale indkøbere mere viden om funktionsudbud.

- Det er en skam, hvis det er manglende kendskab til funktionsudbud, der afholder kommunale indkøbere fra at bruge funktionskrav og dermed udnytte de muligheder for innovation og effektivisering, der ligger i et offentlig-privat samarbejde, siger Jørgen Lindegaard.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/with/4568666026/