Nyt partnerskab skal sikre rent grundvand i Svendborg

KORT NYT31. JAN 2020 13.08

SYDDANMARK / SVENDBORG: En partnerskabsaftale mellem Region Syddanmark, Vand & Affald og Svendborg Kommune skal sikre rent grundvand i Svendborg og undersøge områderne omkring Skovmølleværkets boringer for pesticidforureninger fra punktkilder.

- Opsporingen og indsatser mod pesticidpunktkilder er en vigtig del af arbejdet med at sikre grundvandet. I regionerne prioriterer vi sikringen af rent grundvand meget højt, og derfor har vi indgået en aftale med Vand & Affald og Svendborg Kommune om at undersøge området omkring Skovmølleværkets boringer grundigt for mulige punktkilder, siger Jørn Lehmann Petersen (S), formand for Miljøudvalget i Region Syddanmark.

Arbejdet består i første omgang i, at der udtages prøver fra eksisterende brønde og boringer i hele området og fra forskellige dybder. Der skal analyseres for 233 forskellige pesticider i denne undersøgelse. Hvis det viser sig, at der er punktkilder, som truer grundvandet, vil det videre arbejde med undersøgelser og eventuelt oprensning indgå i regionsrådets prioritering på lige fod med andre grundvandstruende forureninger i Region Syddanmark. Undersøgelsen forventes at blive gennemført i foråret 2020.

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job