DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nyt oplevelsescenter skal gøre heden tiltrækkende

Nyt oplevelsescenter skal gøre heden tiltrækkende

Centret på Randbøl Hede kommer til at koste 6,6 mio. kr., og støttes af bl.a. Anlægs- og Lokalefonden

VEJLE / BILLUND: Danskere er ikke nemme at lokke helt ud på de jyske heder - de holder sig helst til kanten og parkeringspladsen, hvor de bliver snydt for en masse viden og oplevelser. Det skal et helt nyt center gøre op med på Randbøl Hede mellem Vejle og Billund, oplyser Naturstyrelsen.

Ved hjælp at et udstillingscenter og en række oplevelsesposter ude på heden, er det tanken, at det nye center, Kirstinelyst, skal gøre danskerne klogere på, hvad hederne kan tilbyde, og hvorfor samfundet bruger millioner af kroner på at bevare og genskabe hederne. Den første spade går i jorden for at skabe centeret 1. marts.

Det er Arkitekterne CUBO, som har tegnet den udstillingsbygning, der bliver omdrejningspunkt for Kirstinelyst. Herfra kan man gå på opdagelse på heden og opleve den helt særlige natur, de spændende landskaber, gemte kulturspor fra hedebønderne, finde efterladenskaber fra krigens tid, se hvordan tørven bliver til, plukke bær og meget andet, alt afhængig af årstiden.

Overnatning på heden
Der kommer særlige shelters, der giver mulighed for flere dages ophold. Desuden anlægges faciliteter målrettet ryttere i form af folde, vanding og ridesti.

Med en beliggenhed umiddelbart op til heden - og med Hærvejens vandre-, cykel- og riderute løbende lige forbi - skal stedet samtidigt fungere som støttepunkt for de Hærvejsfarende.

Etablering af Kirstinelyst er gjort mulig med bevillinger på i alt 6,6 mio. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden, Friluftsrådet, Arbejdsmarkedets Feriefond, Realdania, Ole Kirks Fond, LAG - Lokale AktionsGrupper i både Vejle og Billund samt Naturstyrelsen.

mou