Nyt logistikcenter skal fordele medicinsk udstyr

KL, Danske Regioner og Lægemiddelstyrelsen kommer mangel på udstyr efter coronavirus i forkøbet med nyt center, der skal omfordele udstyr.
14. MAR 2020 15.25
TEMA: Corona

Som konsekvens af coronavirus etablerer Lægemiddelstyrelsen i samarbejde med Danske Regioner og KL et nyt logistikcenter, der skal skabe overblik over kritisk medicinsk udstyr i kommuner og regioner og omfordele dem, når det er nødvendigt. Det oplyser KL. Centret skal overvåge og distribuere udstyr som operationsudstyr, ansigtsmasker og beskyttelseskitler, som er vigtige for patientsikkerheden.

Hensigten med centret er at sikre, at der ikke opstår akut mangel på udstyret bestemte steder i landet, som i sidste ende kan gå ud over patientsikkerheden på hospitaler og plejehjem. Arbejdet sker i tæt samarbejde med Sundhedsstyrelsen.

Både styrelsen, kommuner og regioner skal regelmæssigt melde lagerstatus ind til centret dagligt. Oplysningerne bliver løbende opdateret i et nyudvikllet it-system til lejligheden. Samtidig er styrelsen i kontakt med danske og udenlandske distributører og fabrikanter, som kan bidrage til, at udstyret bliver sendt hen, hvor behovet er størst.

Prioriteringen vil ske på baggrund af en lægefaglig vurdering, som foretages i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. På nuværende tidspunkt er der ikke meldinger om forsyningsproblemer, men etableringen sker, fordi det ikke kan udelukkes, at det kan opstå.

eo

Se flere stillinger
Nyhedsbrev