dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Nyt campus i Hobro skal samle uddannelser for 950 unge
Sådan forestiller Cubo Arkitekter, at det kommende campus kan komme til at se ud.
Foto: visualisering

Nyt campus i Hobro skal samle uddannelser for 950 unge

Byrådet i Mariagerfjord lover at bidrage med 25 mio. kr. til byggeri af et nyt campus ved havnen i Hobro.

MARIAGERFJORD: Hvis alt går efter planen, vil Hobro om fire-fem år have et samlet, nybygget campus ved havnen på 15.000 kvm. med plads til 950 studerende.

Siden efteråret har der været gennemført et forprojekt af mulighederne for at samle Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (HEG), Erhvervsakademi Dania, Sosu Nord, kommunens ungecenter og eventuelt kommunens 10. klassecenter på et areal ved havnen, hvoraf størstedelen ejes af kommunen.

Nu har byrådet nikket ja til at bidrage med op til 25 mio. kr. i bidrag til byggeriet, dog max. ti pct. af den samlede anlægssum, fremgår det af referatet fra byrådsmødet.

Visionen er, at det nye campus vil være med til at styrke Hobro som uddannelsesby, hvilket er et af de politiske pejlemærker for budget 2022-25. Samtidig vil det give mere liv ved havn og midtby og forhåbentlig smitte af på handelslivet der.

Samlet pris: 275 mio.

Den samlede anlægssum ventes at blive 275 mio. kr., hvoraf HEG og eventuelle medejere har mulighed for at finde de 150-175 mio. kr. De resterende 75-100 mio. kr. skal findes via tilskud fra myndigheder samt fonde og virksomheder.

Der er allerede sendt breve med anmodning om  opbakning og tilskud fra både undervisningsministeren, uddannelses- og forskningsministeren, erhvervsministeren, indenrigsministeren samt formanden for Region Nord.

Byrådet gav tilsagn til, at kommunens ungecenter flytter med ind i et eventuelt nye campus, mens fordele og ulemper ved at lade 10. klassecentret indgå først skal vurderes nærmere, inden det besluttes.