Nye veje i rusmiddelbehandling for grønlændere i Aalborg

KORT NYT21. JUN 2022 14.00

AALBORG: Aalborg Kommunes Center for Sociale Indsatser og Det Grønlandske Hus har sammen netop fået 4,4 mio. kr. af Socialstyrelsen til at videreudvikle og styrke rusmiddelbehandlingen af grønlandske borgere i Aalborg Kommune. Midlerne skal gå til at etablere et nyt partnerskab og lave individuelt tilrettelagte forløb, der er tilpasset den enkelte borger, oplyser kommunen.
 
Erfaringerne i kommunen er, at udbyttet af behandlingstilbuddene er svingende - og at der er brug for afsøge og gå nye veje for at imødekomme gruppens behov og ønsker i behandlingen. Det Grønlandske Hus har gennem en lang årrække opbygget fagspecifik og lokal forankret viden om grønlandsk kultur, sprog, dialekter, levevis og traditioner. 

Et vigtigt mål for projektet er, at borgere med grønlandsk baggrund tilbydes bedre brobygning til almene fællesskaber og lokale grønlandske netværk i Aalborg - med henblik på at skabe meningsfyldte relationer og kontakter i tiden efter behandling. Det forventes, at projektet vil omfatte minimum 75 personer årligt.

ka