Ny Storstrømsbro forsinket et år med biltrafik, to år med tog

Konstruktionen af ny bro er mere tidskrævende end ventet. Tidsplan skydes fra 2023 til 2024 for biltrafik og fra 2024 til 2026 for tog.
26. MAJ 2021 11.09

GULDBORGSUND / VORDINGBORG: Åbningen for biltrafik på den nye Storstrømsbro bliver udskudt fra 2023 til 2024. Samtidig ventes togtrafikken tidligst åbnet i 2026 i stedet for 2024, oplyser Vejdirektoratet.

- Vores vurdering er, at broen er klar til åbning for biltrafik i 2024 og for togtrafik tidligst i 2026. Vi beklager forsinkelsen og vil arbejde målrettet sammen med entreprenøren på at finde muligheder for at optimere den nye tidsplan, siger anlægsdirektør Erik Stoklund fra Vejdirektoratet, i en meddelelse.

Forsinkelsen skyldes ifølge Vejdirektoratet primært, at entreprenørens konstruktionsmetode har vist sig mere tidskrævende end ventet. Metoden anvender sammenstøbte elementer, og det tager længere tid end håbet.

Coronasituationen er også medvirkende til forsinkelsen. Det skyldes forskellige restriktioner, herunder vanskelige rejseforhold i Europa.

Den nye Storstrømsbro forbinder Sjælland med Falster via Masnedø. Broen bliver cirka fire kilometer lang. Det gør den til den tredjelængste bro i Danmark efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.

Ritzau