Ny mand i spidsen for Hirtshals Havn

Fra 1. august 2021 bliver det den 46-årige Per Holm Nørgaard, som kommer til at stå i spidsen for Hirtshals Havn.
19. JUN 2021 10.15

HIRTSHALS: Det bliver Per Holm Nørgaard, der skal styre Hirtshals Havn mod fremtidig vækst og er således ansat som ny direktør i havnen per. 1 august 2021. Per Holm Nørgaard kommer fra en stilling hos Blue Water Shipping, hvor han siden 2018 har været ansat som Director PMO.

Den nordjyske havn begrunder valget med, at Per Holm Nørgaard udover stor ledelsesmæssigt erfaring også har gode kompetencer inden for strategiarbejde og -implementering, procesoptimering samt organisationsudvikling.

- Vi har været igennem en meget spændende og lærerig proces, og vi er stolte over, at en så kompetent profil har valgt at dedikere sig til den fremtidige udvikling af Hirtshals Havn, siger Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand for Hirtshals Havn.

I spiden for vision 2.0

Kompetencer inden for strategiarbejde og -implementering får den nye direktør brug for. Hirtshals Havn offentliggjorde i maj en ny vision for havnen kaldet Hirtshals Havn 2.0.

Visionen omfatter bl.a. en stor havneudvidelse og facilitetsforbedringer samt en ambitionen om at blive den grønneste trafikhavn i Europa på gods, transport og logistikløsninger samt produktionen af grønne brændstoffer.

Disse ambitioner for havnen var en af hovedårsagerne til, at stillingen overhovedet var ledig. Før jul fyrede man nemlig den hidtidige havnedirektør, Jens Kirketerp Jensen. En ekstern konsulentundersøgelse havde vurderet, at Kirketerp ikke havde tilstrækkelige kompetencer til at lede havnen i sin videre udvikling. Jens Kirketerp Jensen har siden fået job hos Fredericia Havn.

Per Holm Nørgaard tager over fra Andreas Duus, som siden 9. marts 2021 har fungeret som konstitueret direktør på havnen.