DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ny kontrolenhed skal forhindre snyd med løn og arbejdsvilkår

Kontrolenhed får fem mio. kr. om året til at undersøge, om regler bliver overholdt på byggeprojekter.
11. JUN 2020 14.29

Regeringen opretter en statslig kontrolenhed, der skal sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår på store byggeprojekter på Transport- og Boligministeriets område.

Enheden skal kontrollere, at private leverandører og deres underleverandører, der udfører arbejde for staten, overholder såkaldte arbejdsklausuler, som er kontraktbestemmelser om løn- og arbejdsvilkår.

Kontrolenheden skal blandt andet lave stikprøvekontroller på bygge- og anlægsområdet.

Også kontrol af fællesstatslige rammeaftaler

Enheden skal også lave kontroller i relation til såkaldte fællesstatslige rammeaftaler, der er indgået af Økonomistyrelsen som et led i Statens Indkøbsprogram.

De aftaler, der indgår i Statens Indkøbsprogram, handler om såkaldt fællesstatslige indkøb af varer og tjenesteydelser, der bruges af alle institutioner på tværs af ministerområder.

Ydelserne kan for eksempel være kuglepenne, computere, vagtservice og rengøring. Kontrolenheden kommer til at høre under Vejdirektoratet, og den forventes at kunne begynde sit arbejde efter sommerferien.

Kontrolenheden bliver finansieret med fem mio. kr. årligt fra i år til og med 2023. Hvis enheden skal fortsætte derefter, skal der afsættes flere penge.

Ritzau