DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ny formand for Udvikling Fyn

Det er IT-frontløberen Søren Skovbølling, der overtager formandsstolen
KORT NYT6. JAN 2012 14.05

FYN: Med udnævnelsen af den 45-årige it-iværksætter Søren Skovbølling som ny formand for Udvikling Fyn A/S signalerer den tværkommunale erhvervs- og turismeorganisation, at fremtidens vækst på Fyn i lige så høj grad skal komme fra nye teknologier som fra allerede kendte erhverv.

- Vi skal have gang i væksten på Fyn. De store industrivirksomheder er væk. Men der er mange fynske virksomheder indenfor miljø, velfærd, robotter og it, som er ved at være klar til vækst, siger Søren Skovbølling, som i 2004 grundlagde it-virksomheden NeoProcess, der i 2011 blev solgt og i dag har 65 ansatte.

Den nuværende situation kalder på selverkendelse, så vi sammen kan se fremad og gennemføre det paradigmeskift, som er så nødvendigt her på Fyn. Vi er nødt til at være modige, turde tage risici og være handlekraftige, siger Søren Skovbølling.

Turismenedtur på Fyn
- Det samme dystre billede som i erhvervslivet tegner sig indenfor turismen, hvor vi kun har få fyrtårne, der lyser op. Fyn står derfor ikke så stærkt, som vi burde, i hvert fald ikke i sammenligning med andre regioner og landes attraktioner, siger Søren Skovbølling og fortsætter:

Men ved at udvikle og markedsføre turismen på Fyn mere koordineret, vil vi også blive stærke på turismen. Det skal være slut med at se de andre fynske attraktioner som konkurrenter, fremover er vi sammen om at tiltrække flere turister til Fyn.

Ny bestyrelse
Tidligere i dag udnævnte generalforsamlingen for Udvikling Fyn A/S en ny bestyrelse, som består af 15 repræsentanter fra turismebranchen, erhvervslivet og uddannelsesverdenen.

De fem borgmestre fra Assens, Faaborg-Midtfyn, Odense, Nyborg og Svendborg kommuner er også med i bestyrelsen for at sikre lokal forankring og ejerskab, men de holder sig i baggrunden.

- Det er erhvervs- og turismevirksomhedernes ekspertise og erfaring, der skal styre udviklingen, siger Assens' borgmester Finn Brunse (S).

Bestyrelsen godkendte som en af sine første handlinger den nye Strategi & Handlingsplan 2012, som bl.a. beskriver, hvordan den nye slagkraftige organisation med godt 100 medarbejdere vil operere i fremtiden.

- Nu har vi brugt mere end to år på processen med at etablere organisationen. Fra nu af tæller kun konkrete resultater, siger direktør for Udvikling Fyn A/S, Mads Graves Larsen og bakkes op af formand Søren Skovbølling.

- 2012 og 2013 skal være handlingens år i Udvikling Fyn, hvor vi har skarpt fokus på at skabe konkrete og synlige resultater, så vi kan få skabt en ny positiv udvikling til gavn for os alle på Fyn.

lcl