Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny formand for Omegnskommunernes Samarbejde

Borgmester i Albertslund, Steen Christiansen (S), overtager posten fra Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), der har været formand siden samarbejdets start

ALBERTSLUND: - Jeg er glad for at få mulighed for at arbejde med de synspunkter, som kommunerne i hovedstadsområdet har. Særligt, når det drejer sig om infrastruktur og regional udvikling, er det afgørende, at kommunerne samarbejder og søger regional og national indflydelse, når der skal træffes beslutning om finansiering og placering af fx trafikløsninger, siger borgmester i Albertslund, Steen Christiansen.

Omegnskommunernes Samarbejde (OS) blev etableret i forlængelse af strukturreformen i 2007. Det interessemæssige udgangspunkt er bredt; det handler om forstadskommunernes vilkår. Samarbejdet varetager medlemskommunernes interesser 360 grader rundt - fra landsplan til regionale og lokale samarbejder og situationsbestemte alliancer med København og Frederiksberg kommuner (eksempelvis omkring udligningsreformen). Borgmester i Rødovre, Erik Nielsen (S), har været formand siden samarbejdet blev etableret i 2007.

OS repræsenterer 15 kommuner: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.

lcl