Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
Nu seks, der vil være Enhedsliste-spids i København

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater samt andre manøvrer op til KV21. Udover EL i København blandt lokallister og kristendemokrater i Ringsted, Vordingborg, Kalundborg og Allerød.
18. DEC 2020 13.06
TEMA: KV21

I København er der nu kommet yderligere navne på listen over EL-politikere, der stiller op til at blive partiets spids og dermed efterfølge teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, der stopper.

Dermed er der seks: Tidligere MF Line Barfod samt borgerrepræsentanterne Gorm Gunnarsson, Karina Vestergaard Madsen og Gyda Heding, Derudover også Frank Thierry, der stillede op ved KV17 uden at komme ind, samt Kaj Thelander Jessen. 

I Ringsted skal den tidligere konservative Finn Andersen nu være spids for Kristendemokraterne til både by- og regionsråd, oplyser sn.dk. Han fik et godt resultat ved KV17, hvor han stillede op for K: 1.137 personlige stemmer - næstflest - kun overgået af borgmester Henrik Hvidesten (V) med 2.734. Ved regionsrådsvalget fik han 899 stemmer og blev ikke valgt.

I Vordingborg er der en ny liste på den politiske arena, Fælleslisten, som består af to udbrydere fra Venstre: Charlotte Bagge Hansen og Torben Folke Månsson, der med Fælleslisten vil arbejde på tværs af politiske skel, oplyser sn.dk. Mikael Smed (S) er borgmester her, hvor S med 13 og V med otte er de to store grupper i byrådet på 29.

I Kalundborg bliver der til gengæld en lokalliste mindre ved KV21: Mangfoldighedslisten er nedlagt igen efter forgæves opstilling ved to valg: Mustafa Badr var spids ved KV13 og nummer to ved KV17, og ifølge TV Kalundborg vil Badr, der er jobrådgiver og formand for Integrationsrådet, nu stille op for Venstre, der er største og det borgmesterbærende parti - med ti ud af 27 pladser og Martin Damm for bordenden.

Mangfoldighedslisten fik ved KV17 363 stemmer og den endnu mindre Skolelisten blot 32.

Og nu vi er ved lokallisterne, så skal listen med navnet Vores Allerød finde en ny spids i Allerød, oplyser sn.dk. Viggo Janum har siddet i byrådet siden 2017, da listen blev valgt ind for første gang. Han nærmer sig 70 år og finder byrådsarbejdet tidskrævende. Listen stilede ved KV17 op uden for de to store valgforbund og fik altså stemmer nok selv - 809, hvor gennemsnitsprisen for et mandat var 716.