Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nu rammer smitten hårdest i Høje-Taastrup

Kun ti kommuner er nu under bekymringsgrænsen. Antallet af indlagte stiger. Tal opgøres på en ny måde.
10. MAR 2021 14.45
TEMA: Corona

For første gang i halvanden uge er Ishøj nu ikke længere kommunen, som er hårdest ramt af coronasmitte.

Høje-Taastrup har med en incidens på 231,1 lige præcis passeret Ishøjs incidens på 227,5. Dernæst følger Kolding, Fredensborg, Egedal, Esbjerg, Næstved og Vejle som de hårdest ramte kommuner.

22 kommuner har lige nu en incidens over 100, og selvom vestegnen stadig er godt med, ligger flere store jyske, fynske og sydsjællandske kommuner nu højt. Udover Kolding, Esbjerg, Næstved og Vejle gælder det også Nyborg, Randers, Horsens og Ringsted.

Omvendt er kun ti kommuner nu under bekymringsgrænsen på 20, nemlig Læsø, Samsø, Middelfart, Svendborg, Assens, Halsnæs, Frederikshavn, Ærø, Brønderslev og Lolland. I går var 24 kommuner under grænsen. Det kan dog spille ind, at tallene nu opgøres på en ny måde - se længere nede.

Flere indlagte

Antallet af indlagte stiger med ni til i alt 230. Der er fem mere på intensiv afdeling end i går, nemlig 43, og heraf er 24 i respirator.

Siden i går er 602 personer testet positiv, hvis man opgør det på den sædvanlige måde, hvor kun pcr-test tæller med. Det ligger i den høje ende i forhold til de seneste tre uger, hvor det har varieret fra knap 400 til lidt over 600. 

Imidlertid begynder Statens Serum Institut i dag at opgøre tallene på en ny måde, så også test på skoler og alle kviktest regnes med, både dem, som er betalt af det offentlige, og privat betalte test.

Opgjort på den måde er der i dag 2.007 nye registrerede tilfælde fra over 1,1 million test, hvilket altså skyldes et hop i dataopgørelsen, hvor "gamle" tal nu er lagt til.

Fremover må de daglige smittetal altså forventes at være lidt højere end hidtil, fordi alt tælles med. Til gengæld må smitteprocenten forventes at blive lavere, fordi det typisk er en mindre del af dem, der tager en kviktest, der viser sig at være smittet.

I første omgang bliver det ikke muligt at adskille pcr-test og kviktest i de daglige opgørelser fra SSI, men det ventes at blive tilgængeligt i løbet af de næste uger, oplyser SSI.