Nu kommer Lalandia til Søndervig

Ringkøbing-Skjerns Byråd godkendte i går det planforslag, som gør etableringen af Lalandia Søndervig mulig.
19. FEB 2020 7.25

RINGKØBING-SKJERN: Det har taget lang tid, men nu er det en realitet: Søndervig ved den jyske vestkyst får sit feriecenter med Danmark tredje Lalandia. Det besluttede Ringkøbing-Skjern Byråd i går, hvor punktet var nummer tre på dagsordenen.

Vejen for centret blev banet, da den daværende regering i 2015 lempede strandsbeskyttelseslinjne og godkendte ti forsøgsprojekter. Allerede dengang bød Ringkøbing-Skjern ind med Søndervig Feriecenter. 

350 borgere har deltaget i et borgermøde i Søndervig, ligesom planforslaget har været i offentlig høring i otte uger i efteråret. Den bød blandt andet på bemærkninger omkring øget slitage af klitterne og trafikale forhold - herunder parkeringsmuligheder. Bemærkninger, som har ført til småændringer i det plangrundlag, som altså blev stemt igennem i går.

Ferie med grøn samvittighed
Dermed er alle godkendelser på plads, og centret skal ifølge Parken Sport & Entertainment være klart inden sommeren 2022. Etableringen kommer til at ske gennem selskabet Lalandia Søndervig A/S, som ejes 75 pct. af Parken Sport & Entertainment og de resterende 25 pct. af den lokale købmand Keld Hansen.

Parken forventer en investering på cirka 400 mio. kr. samt investering i 440 omkringliggende feriehuse. Disse vil dog afdækkes af salg af husene inden opførelse af feriecentret.

Lalandia ligger også i Rødby og Billund, som er Skandinaviens største badeland. Projektet i Søndervig får ifølge Ritzau en grøn profil og opføres integreret med det omkringliggende klit- og fjordlandskab, der monteres solceller på taget, og elforbruget kommer fra vindmøller. 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev