Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nu kommer Føtex efter Reitans partistøtte

For to år siden advarede små butikker mod at tillade en stor detailbutik i Fredensborg, hvor politikere fik valgstøtte fra ejendomsudvikleren

FREDENBORG: Føtex kommer i en del af Kokkedal, hvor der aldrig har været detailhandel, og butikkerne frygter, at det vil tage handel fra Nivå Centret og Holmegårdscentret, skriver Frederiksborg Amtsavis.

- Jeg mener, at det er en skandale, at byrådet ikke lavede en begrænsning på detailhandelen ved rådhuset. Nu kommer detailhandelen til at bløde i hele området omkring den nye Føtex, og nu er der endda færre penge mellem hænderne på folk, end da man tog beslutningen, siger Henrik Sidney, formand for Nivå Centerforening.

Allerede for to år siden udviklede sagen sig til en mindre skandale, fordi det kom frem, at ejendomsselskabet bag projektet havde udbetalt penge til de politiske partier, der støttede beslutningen. Samlet over 120.000 kr. i valgstøtte fra Reitan Ejendomsudvikling, der få måneder efter endte med at få godkendt lokalplanen for projektet.

I en sag fra nabokommunen Hørsholm slog Indenrigsministeriet fast, at partistøtte i form af enkeltbeløb på højest 20.000 kr. gerne må skjules. Her ønskede lokalpolitikere ikke at oplyse om penge, partierne havde fået af REMA 1000 i forbindelse med en byggesag. Og det er helt i orden, bare beløbet ikke overstiger 20.000 kr., skrev Indenrigsministeriet.

 

ka