Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nu er den god nok: Silkeborg får sit højhus

Efter diverse tilretninger har byrådet i Silkeborg nu endeligt stemt for højhusbyggeriet Fredensgård, som undervejs er blevet væsentligt lavere.
24. MAR 2020 12.31

SILKEBORG: Med stemmerne 22-9 blev det mandag aften vedtaget på et byrådsmøde, at Silkeborg får et højhus i midtbyen. Det skriver Midtjyllands Avis

Punktet var nummer tre på gårsdagens byrådsmøde i Silkeborg som endelig beslutning af tillæg nr. 46 i kommuneplanen. Det kommende højhus i midtbyen, Fredensgård, har været til stor debat i kommunen. Nogen syntes, det var for højt, og derfor blev planerne tidligere i marts ændret fra de oprindelige 23 etager og 78 meter til 20 etager og 70 meter.

Og den var altså nemmere for byrådet at sluge, hvor Venstre, Konservative, De Radikale, fem ud af Socialdemokratiets ni medlemmer, Hans Okholm (SF) og Lars Hansen (løsgænger) stemte for. Enhedslisten, fire socialdemokrater, Dansk Folkeparti og SF'erne Claus Løwe Klostergård og Bente Refslund stemte imod. 

- Fredensgård vil gavne vores lokale handels- og butiksliv. Området ved butikscentret har stået forsømt hen i cirka ti år, sagde borgmester Steen Vindum (V) ifølge Midtjyllands Avis på byrådsmødet.

Borgmesteren har i hele processen været fortaler for højhuset.

I processen har det været oppe at vende, om beslutningen skulle træffes med en lokal folkeafstemning, men det lagde politikerne ned.