Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nu er 475 døde med coronavirus i Danmark - på ny færre indlagte

Antallet af indlagte coronapatienter på landets sygehuse har været faldende i en måned og er lørdag på 232.
2. MAJ 2020 15.19
TEMA: Corona

Det seneste døgn er der registreret 15 nye dødsfald blandt coronasmittede i Danmark. Dermed er det samlede antal døde på 475, oplyser Statens Serum Institut lørdag.

Til gengæld fortsætter der med at være et fald i antallet af coronasmittede på landets hospitaler. Det seneste døgn er antallet faldet med 17 til 232, og den nedadgående tendens har været gældende siden starten af april.

Ud af de indlagte er 60 så syge, at de er indlagt på en intensivafdeling, og 44 er i respirator. Det er tæt på uændret fra fredag.

Indtil videre er 9.407 testet positiv for coronavirus. Der er registreret knap 222.000 test i Danmark. Regeringen og de danske sundhedsmyndigheder vurderer, at virusset i øjeblikket er under kontrol.

Smittetrykket - hvor mange personer en smittet person selv smitter - er dog steget efter påske, hvor man genåbnede flere dele af samfundet.

Det er steget fra 0,6 til 0,9. Det vil sige, at en coronasmittet person i gennemsnit smittede 0,9 andre. Så længe tallet er under 1,0, vil epidemien aftage.

Ritzau