Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nu bliver turen til museet også til kunst

KORT NYT24. OKT 2020 15.25

ISHØJ: Fra næste sommer kan besøgende på Ishøjs kunstmuseum Arken få endnu en kunstoplevelse - denne gang udendørs. Sammen med Realdania og museet anlægger kommunen en kunsti, Arkenwalk. Den 2,2 km lange sti skal løbe fra Ishøj Station til Arken, og første spadestik er netop taget. Formålet er at gøre turen på museet nemmere og dermed et besøg mere attraktivt for interesserede. 

- Arkenwalk er et spændende projekt, som vi har arbejdet på i en årrække, så det er en stor glæde for mig, at vi nu kan komme i gang med anlægsarbejdet. Der er tale om et nytænkende projekt, som vil blande kunst og landskabsarkitektur og både vil gøre Ishøj til et mere sanseligt sted for vores borgere og i højere grad sætte Ishøj på landkortet for besøgende. Jeg glæder mig meget til at gå den første tur på stien, siger borgmester Ole Bjørstorp (S).

Illustration: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue

Et af de mest iøjnefaldende vartegn bliver store, røde gadelamper skabt af kunstneren Jeppe Hein. I processen har Ishøj inddraget borgerne langs den kommende sti for at få deres besyv med i udviklingen.

ibs