DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Nordsjællandske borgmestre trætte af at vente på nationalpark

Fem nordsjællandske borgmestre havde i dag foretræde for Folketingets miljøudvalg. De vil snart have deres nationalpark
1. DEC 2011 15.09

Borgmestrene fra Fredensborg, Helsingør, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner fik i dag foretræde for Folketingets miljøudvalg. Igen opfordrede de til at få taget en beslutning omkring afgrænsningen af Nationalparken Kongernes Nordsjælland.

I en fælles udtalelse siger de fem borgmestre, Thomas Lykke Pedersen, Johannes Hecht-Nielsen, Helge Friis, Jan Ferdinandsen og Kirsten Jensen:

'Vi vil gerne have en Nationalpark. Og den skal være ambitiøs. Naturmæssigt har vi i Nordsjælland rigtig meget at byde på.'

Borgmestrene forventer, at en Nationalpark ville betyde, at der vil kunne tiltrækkes endnu flere mennesker fra Hovedstadsregionen, og turister fra hele verden.

Miljøministeriet har netop igangsat en kvalitetssikring af den undersøgelse, som landbruget selv har lavet blandt deres medlemmer om holdningen til Nationalparken Kongernes Nordsjælland. Når den er færdig vil Miljøminister Ida Auken indkalde forligskredsen til en drøftelse. Borgmestrene opfordrer til, at det ikke skal vare for lang tid.

'Hverken vi eller landbruget kan være tjent med, at beslutningen bliver ved med at trække ud. Vi er alle interesserede i en snarlig afgørelse. Det er nu den fjerde miljøminister, siden planerne om en Nationalpark Kongernes Nordsjælland første gang blev igangsat', lyder det i udtalelesen fra de fem borgmestre.

De slutter af med at gentage opfordringen til, at der snarest tages en beslutning om en forhåbentlig ambitiøs Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

krn