Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nordjylland fortsat i front med uddannelse

Helt nye tal fra Ministeriet for Børn og Undervisning viser, at Region Nordjylland fortsat er den region, hvor flest unge forventes at få en ungdomsuddannelse
9. FEB 2012 9.28

NORDJYLLAND: I Nordjylland forventes næsten 91 pct. af en ungdomsårgang at få mindst en ungdomsuddannelse. Disse tal gør Region Nordjylland til den region, hvor flest unge får en ungdomsuddannelse sammenlignet med de øvrige danske regioner. Kun Region Midtjylland ligger på niveau med Nordjylland, som altså ligger over såvel Region Hovedstaden, Sjælland og Syddanmark. Det oplyser regionen.

De nye tal fra ministeriet er beregnet ud fra uddannelsesaktiviteten i 2010 og vækker stor glæde hos regionsrådsformand Ulla Astman (S), som betegner det som et stort skridt i den rigtige retning:

- De nye tal viser, at det store fokus, som Regionsrådet og alle uddannelsesaktørerne har haft på at løfte uddannelsesniveauet i Nordjylland, bærer frugt. Vi er rigtig godt på vej til at indfri målsætningen om, at 95 pct. af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Det er en cadeau til det gode samarbejde, vi har på uddannelsesområdet i Nordjylland på tværs af geografi og institutioner, siger Ulla Astman.

I 2007 kunne 86,6 pct. af en nordjysk ungdomsårgang forventes at opnå mindst en ungdomsuddannelse, og sidenhen er udviklingen kun gået i den rigtige retning i Nordjylland.

Positiv udvikling på flere fronter
Også i forhold til de videregående uddannelser, er der sket en markant positiv udvikling. På bare ét år er andelen, som forventes at få en videregående uddannelse, steget fra 47,9 til 53,6 pct. En ganske betydelig stigning, som gør Nordjylland til den region, der har oplevet den mest positive udvikling fra 2009 til 2010. Det er især de mellemlange og lange videregående uddannelser, som står for stigningen.

Der er også sket en positiv udvikling i andelen af unge, som slet ikke opnår erhvervs- eller uddannelseskompetence. Denne gruppe er faldet fra 11,1 i 2009 til 9,2 pct. i 2010.

- Udviklingen er især positiv, fordi den kan spores i begge ender af uddannelsesspektret, siger Ulla Astman og fortsætter:

- Regionsrådet har sat fokus på et sammenhængende uddannelsessystem i den nye regionale udviklingsplan, og vi har i flere år arbejdet målrettet på at mindske andelen af nordjyder uden erhvervskompetencer gennem vores udviklingsprojekter.

mou

Foto: Region Nordjylland