Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nordjyder giver sygehus gode skudsmål

Som eneste universitetshospital i Danmark er Aalborg Sygehus blevet tildelt fire stjerner i Sundhedsstyrelsens kvalitetsmåling
10. JUN 2011 13.20

NORDJYLLAND: Sundhedsstyrelsens tildeling af stjerner til de danske sygehuse er netop blevet opdateret. Aalborg Sygehus får endnu engang fire stjerner. Opdateringen sker blandt andet på baggrund af en ny patienttilfredshedsundersøgelse, som blev offentliggjort i maj måned.

Sygehusene i Region Nordjylland opnår et fint resultat i målingen, og
som det eneste universitetshospital er Aalborg Sygehus tildelt fire stjerner ud af fem mulige. Ingen sygehuse har opnået fem stjerner. Aalborg Sygehus fik også fire stjerner sidste år. Afsnit Dronninglund er blevet vurderet selvstændigt og har ligeledes opnået fire stjerner.

Stjernerne tildeles af Sundhedsstyrelsen, som giver point i forhold til en række parametre herunder hygiejneindsats, patienttilfredshed, overholdelse af behandlingsfrister og fysiske rammer. Aalborg Sygehus ligger især højt på patienttilfredshed, og dermed har den nye patienttilfredshedsundersøgelse været med til at sikre, at Aalborg Sygehus forsat er tildelt fire stjerner.

Målrettet kvalitetsarbejde
Aalborg Sygehus har gennem en årrække arbejdet målrettet med kvaliteten, og det giver nu konkrete resultater. Tidligere på året blev sygehuset akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel, i seneste måned kom resultatet fra Landsundersøgelsen af Patienttilfredshed (LUP), som viste, at Aalborg Sygehus ligger over landgennemsnittet i patienttilfredshed. Og nu kommer de fire stjerner som en bekræftelse på, at kvaliteten på Aalborg Sygehus er høj.

- Jeg glæder mig over at kunne konstatere, at det store arbejde som er lagt i at opnå akkreditering ikke har fjernet fokus fra patienterne. Patienttilfredsheden blev målt, da akkrediteringsforberedelserne var på sit højeste og den bekræfter heldigvis, at patienterne stadig er meget tilfredse, siger chefsygeplejerske Vibeke Deding, som står i spidsen for sygehusets kvalitetsarbejde.

Resultaterne for de øvrige sygehuse i Region Nordjylland og resten af landet kan ses her.